شورای رقابت مدعی شده که جریان جوجه‌کُشی مصداق تبانی بوده است، با این حال این شورا هیچ سند و توضیحی در مورد آن ارائه نکرده است.

به گزارش ایسنا، توکلی- مدیر روابط عمومی شورای رقابت- در توییتی اعلام کرده است: “شورای رقابت به موضوع جوجه‌کُشی ورود کرده و آن را مصداق تبانی می‌داند. هماهنگونه که پیش از این در سال ۱۳۹۹ تمام تلاش خود را برای محکومیت و توقف این رفتار انجام داد.”

این در حالی است که پیگیری ایسنا از شورای رقابت برای دریافت توضیح بیشتر در مورد ادعای مطرح شده و اینکه شورا بر اساس کدام دلیل به تبانی بودن ماجرای جوجه‌کشی رسیده است با توضیحی همراه نبود.

ماجرا از این قرار است که اخیرا فیلمی در فضای مجازی منتشر شد که نشان می‌داد یک واحد مرغداری با ادعای کمبود و گرانی نهاده‌های تولید و دان مرغ اقدام به معدوم سازی هزاران قطعه جوجه کرده است.

در همین رابطه نامه‌ای منتشر که در آن انجمن جوجه یکروزه  اعلام کرده بود “واحدهایی که به دلیل کاهش تقاضای جوجه‌ریزی، جوجه‌های تولیدی شان به فروش نرفته و در جوجه کشی می‌ماند برای جلوگیری از معدوم شدن جوجه‌ها طی نامه‌ای با عنوان معاونت امور دام یا مدیرکل طیور یا ریاست سازمان جهادکشاورزی استان و رونوشت به انجمن جوجه یکروزه، تعداد جوجه جذب نشده را اعلام تا در صورت امکان با کمک دستگاه‌های ذیربط نسبت به جذب جوجه یکروزه اقدام شود.” همچنین تاکید شده بود از انتشار هر گونه عکس و فیلم معدوم سازی در فضای مجازی خودداری شود که با سوء استفاده عوامل فرصت طلب موجب تضییع شدن حق و حقوق تولیدکنندگان این بخش نشود.

این جریان در حالی همچنان مبهم باقی مانده و  وزارت جهاد کشاورزی در این رابطه توضیحی ارائه نکرده است، که بحث کمبود نهاده نیز مطرح بوده است.

اما بهادری -سخنگوی دولت- در واکنشی به این اتفاق خواسته بود که جوجه‌کُشی را متوقف کنند.

وی گفته بود که ‏”دولت مرغ مازاد تولیدی را می‌خرد. به منظور تامین سرمایه در گردش مرغ‌داران و دام‌داران ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات مناسب‌ تصویب شده و عوارض صادرات مرغ و تخم‌مرغ صفر و ممنوعیت صادرات برداشته شد. با این اوصاف حتی بهانه‌ای هم برای کار خلاف شرع و ضدحقوق حیوانات، جوجه‌کُشی نیست.”

معاون بهبود تولیدات دامی. جهاد کشاورزی گیلان. با اشاره به ظرفیت. بالقوه گیلان در حوزه. تولید محصولات گوشتی. گفت. استان گیلان با تولید ۶۰۰‌ تن‌ مرغ گوشتی قطب تولید طیور در کشور است که بخشی از این تولیدات به استان‌های دیگر صادر می‌شود.

میرحجت علی اکبرنژاد در جمع خبرنگاران، با اشاره به اقدامات صورت گرفته در خصوص تولید محصولات کشاورزی در استان گیلان اظهار کرد: طرح مردمی سازی یارانه از ۲۱ اردیبهشت شروع شده و از همان تاریخ اقدامات خوبی در حوزه کشاورزی انجام گرفته است.

وی با اشاره به ظرفیت بالقوه گیلان در حوزه تولید محصولات گوشتی گفت: استان گیلان با تولید ۶۰۰‌ تن‌ مرغ گوشتی قطب تولید طیور در کشور است که بخشی از این تولیدات به استان‌های دیگر صادر می‌شود.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان گیلان از تولید ۲۵ درصد جوجه یک‌روزه کشور در گیلان خبر داد و افزود: روزانه ۸۰۰ هزار تا یک میلیون جوجه یک‌روزه در مرغداری‌های گیلان تولید و در این استان و همچنین استان‌های همجوار ارسال می‌شود.

علی اکبرنژاد ادامه داد: روزانه ۶۰ تا ۷۰ تن مرغ مازاد در گیلان ذخیره سازی داریم و اکنون ۲۰۰۰ تن مرغ ذخیره شده در گیلان وجود دارد.

وی با اشاره به توزیع بیش از یک میلیون جوجه یک‌روزه در روستاهای گیلان بیان کرد: با تلاش‌های صورت گرفته یک‌میلیون جوجه در روستاهای کشور با هدف جلوگیری از معدوم‌سازی و کمک به اقتصاد روستا و  ایجاد اشتغال توزیع شده است.

توزیع یک میلیون واسکن نیوکاسل در گیلان

سهراب عاقبتی، مدیرکل دامپزشکی گیلان نیز، با بیان اینکه در دامپزشکی خدمات به گونه‌های مختلف انجام می‌شود، اظهار کرد: گروه‌های هدف در دامپزشکی و پرورش دام و طیور اقشار ضعیف جامعه هستند که انواع خدمات رسانی به آنان انجام می‌شود.

وی با اشاره به تشکیل قرارگاه محرومیت‌زدایی جهاد دامپزشکی، گفت: مقرر شد قرارگاه محرومیت‌زدایی در دامپزشکی به مناسبت هفته جهاد دامپزشکی در کنار بسیج مهندسی کشاورزی باشد تا به رفع بیماری‌های دامی کمک کند.

مدیرکل دامپزشکی گیلان با تاکید بر لزوم توجه به نابودی بیماری‌های دامی در استان گیلان بیان کرد: بیماری‌های دامی ممکن است باعث نابودی بسیاری از دام و طیور شود لذا به این منظور یک‌میلیون واکسن نیوکاسل در بین افراد دریافت کننده جوجه یک‌روزه توزیع می‌شود.

عاقبتی با اشاره به اهداف تشکیل قرارگاه محرومیت‌زدایی جهاد دامپزشکی در این استان افزود: واکسیناسیون طیور، سمپاشی جایگاه دامی، مبارزه با بیماری‌های دامی و همچنین اقتصادی‌ شدن تولید دام و طیور در روستا از جمله اهداف تشکیل این قرارگاه است.

منبع : ایسنا

روح الله استیری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه ازبکستانی‌ها در حوزه کشاورزی، کشور توسعه یافته‌ای هستند، گفت: علاوه بر همکاری و تعاملات بر مبنای صادرات محصولات فناورانه ایرانی به ازبکستان، درصدد انجام تحقیقات مشترک برای تولید مشترک نیز هستند.

مدیرکل دفتر توسعه کسب و کار بین الملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: فراخوانی انجام شده که به واسطه آن محصول جدید مورد نیاز دو کشور به تولید برسد.

استیری ادامه داد: موضوعات این همکاری مشترک مشخص شده و در دست بررسی است تا بر مبنای آن پروژه‌های تحقیقاتی شکل بگیرد؛ ماحصل این تحقیقات مشترک محصولات مشترکی خواهد بود که در دوکشور به مصرف خواهند رسید.

وی گفت: ازبکستانی‌ها پیگیر تعاملات فناورانه دو کشور هستند و ما نیز درصدد هستیم که بهترین دستاوردها را مبنای همکاری قرار دهیم.

مدیرکل دفتر توسعه کسب و کار بین الملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: اکنون در مرحله‌ای هستیم که باید طرح‌های توجیهی تعریف شود و اگر شرایط بودجه‌ای مهیا باشد این پروژه‌ها پیش می‌روند. قرار است این طرح‌ها و پروژه‌ها با حمایت دو دولت پیش برود.

وی با اشاره به حوزه‌های تعامل بین دو کشور گفت: خوراک دام و طیور آبزیان، پمپ آب برای آبیاری شهری و مزارع، تولید آنزیم صنایع دام و صنعت شیمیایی، ماشین آلات بسته بندی مواد غذایی، مکمل‌های دامی، تولید مشترک و انتقال تکنولوژی، صادرات دانش فنی جهت تأسیس آزمایش مدرن آنالیز آب و خاک، صادرات دانش فنی جهت ایجاد کارخانه تولید عناصر خاک، ترویج آموزش به کشاورزان ازبکی، کود زیستی، کشاورزی و افت کش‌ها از محورهای همکاری دو کشور محسوب می‌شوند.

استیری یادآور شد: صادرات باتری آسانسور و خودرو و بازیافت باتری خودرو، صادرات محصولات کشاورزی، اینترنت اشیا، صادرات داروهای گیاهی (ویتامین‌ها و …)، صادرات محصولات دارویی (پوستی)، پهپاد بذرپاش کشاورزی و مانیتورینگ، ماشین آلات آزمایشگاهی آرد و نان، انتقال دانش فنی کشت بافت گیاهان دارویی، مواد ضدعفونی کننده و شوینده، فراورده پروبیوتیک هم از محورهای همکاری دو کشور محسوب می‌شوند.

به گزارش خبر روز حسین هاشمی سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار داشت: این طرح در راستای افزایش سطح ایمنی طیور بومی ، قطع زنجیره انتقال ویروس به طیور صنعتی همچنین حفظ جمعیت طیور بومی و اشتغال پایدار در روستاها  اجرا می شود.

وی زمان اجرای این طرح را سه هفته اعلام کرد و ادامه داد: واکسن نیوکاسل مورد استفاده در طرح سراسری طیور بومی در برابر گرما مقاوم بوده و به صورت خوراکی به طیور داده می‌شود.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان شادگان با بیان اینکه نیوکاسل یکی از بیماری‌های ویروسی مسری طیور است که با سرعت بالا منتشر می‌شود گفت: با توجه به اینکه این بیماری درمان قطعی ندارد و در صورت شیوع باعث خسارت جبران ناپذیری به طیور صنعتی و بومی می شود ، لذا تنها راه مقابله با این بیماری رعایت اصول بهداشتی و ایجاد امنیت زیستی با واکسیناسیون است.

هاشمی در پایان اجرای موفق این طرح را نیازمند همکاری روستائیان و عشایر با گروه‌های دامپزشکی دانست و از مردم شهرستان شادگان خواست با این گروهها همکاری لازم را داشته باشند.

بیماری نیوکاسل یک عفونت ویروسی بسیار مسری است که بیشتر گونه های پرندگان خانگی و وحشی را تحت تاثیر قرار می دهد.

مرغ های خانگی، بوقلمون ، کبوتر و طوطی بیشترین حساسیت را در برابر این بیماری دارند. در حالیکه اردک ها، غازها، قرقاول ها و مرغ دریایی به صورت خفیف به این بیماری مبتلا می شوند.

این بیماری می تواند منجر به علائم بالینی همچون مشکلات تنفسی ، گوارشی و نقص عصبی شود.

شهرستان شادگان یکی از مراکز کشاورزی و دامپروری در جنوب خوزستان است.

 

معاون استاندار تهران گفت: در شهرستان ورامین حدود ۴۰ هزار نفر به صورت مستقیم و ۸۰ هزار نفر به صورت غیر مستقیم در حوزه دام و طیور اشتغال دارند که این آمار بیانگر اهمیت بالای این حوزه است و وظیفه مسئولان را در رفع مشکلات دامداران دوچندان می کند.

جلسه بررسی مشکلات حوزه دامپزشکی دام و طیور شهرستان ورامین صبح امروز سه‌شنبه ۲۹ شهریور ماه به ریاست مجید درویشی معاون استاندار تهران و فرماندار ویژه‌ شهرستان ورامین و با حضور محمدیان مدیر کل دامپزشکی استان تهران، سلامتی رییس نظام دامپزشکی استان تهران، فخاری معاونت سیاسی و امنیتی فرمانداری، فیروزی معاونت برنامه‌ریزی و توسعه فرمانداری ویژه و اصغری رئیس اداره دامپزشکی شهرستان ورامین در فرمانداری ویژه ورامین برگزار شد.

مجید درویشی معاون استاندار تهران و فرماندار ویژه ورامین در این جلسه طی سخنانی اظهار کرد: شهرستان ورامین قطب کشاورزی و دامپروری استان تهران است که باید در این مسیر گام‌های موثری در راستای رفع موانع تولید و مشکلات تولید کنندگان برداریم تا تولید کنندگان بدون دغدغه‌ای به امر مهم تولید بپردازند.

وی خاطر نشان کرد: یکی از موضوعات مهم پیرامون امر تولید دامداران، فضای استقرار دامداران و بحث حرائم بین آنها است که نیازمند اصلاح برخی قوانین است و پیگیری مسئولان را می‌طلبد.

درویشی با اشاره به حل مشکلات دامداران در حوزه دامپزشکی ضمن رعایت اصول و قوانین خاطر نشان کرد: حل مشکلات دامپزشکی تولیدکنندگان حوزه دام و طیور در اولویت اقدامات قرار دارد اما در این راستا باید با رعایت قوانین و مقررات به این امر پرداخت.

معاون استاندار تهران با اشاره اشتغال جمعیت زیادی از مردم شهرستان ورامین در حوزه دام و طیور افزود: در شهرستان ورامین حدود ۴۰ هزار نفر به صورت مستقیم و ۸۰ هزار نفر به صورت غیر مستقیم در حوزه دام و طیور اشتغال دارند که این آمار بیانگر اهمیت بالای این حوزه است و وظیفه مسئولان را در رفع مشکلات دامداران دوچندان می‌کند.

بر اساس این گزارش ؛ در این جلسه مقرر شد در راستای تسهیل انجام امور تولید کنندگان و رفت و آمد آن‌ها، دفتر نمایندگی نظام دامپزشکی استان تهران در شهرستان ورامین ایجاد شود که این اقدام اولین شهرستان در کل کشور است که دفتر نمایندگی نظام دامپزشکی در آن مستقر می ‌شود.